Tonsteget i Väst KB - Sång, musik och underhållning
Vi har förmånen att få underhålla människor på de mest skilda håll. Ja, i flera år har vi turnerat i Dalarna, Härjedalen, Jämtland och Norge.
I Mora har det blivit underhållning på olika äldreboenden, Siknäs kyrka och även i den lilla underbara kyrkan i Kättbo.
 
En spelning har också skett vid invigning av Älgcaféet vid Stora Blåsjön, i en byggnad som såg ut som en igloo, men det var ju den 6 juni så det blev en skön, varm stämning med glada skratt och varma applåder.
 
Det mest underbara är ju variationen av repertoar. Den sakrala med dikter och visor, den profana med gamla härliga 40-talare och fram till dagens musik. Allt också på svenska.
 
Bert och Lennart har ju varit fritidsmusiker sedan ungdomen, bl a i Jack Philips och Roxys. Mia började sjunga officiellt 1986 i Trollhättan i en revy som hette Glada Toner.
 
Det är spelningar från Strömstad och ner till Göteborg och även runt om i Västra Götaland. Värmen man känner av att få se glädjen i människors ögon när tonerna klingar iväg, ja det är en ynnest att stilla bedja om.
 
Det har blivit några spelningar även i Norge på äldreboenden och då har Mia försökt framföra sånger på norska och även om inte uttalet varit perfekt, har det uppskattats av åhörarna.
 
För tredje året i rad har vi fått spelningar för Göteborgs Kulturförvaltning, Speldags. Detta innebär en mängd trevliga spelningar på äldreboenden, servicehus och även en del Träffpunkter.
 
Februari 2014 spelade vi för Kungälvs PRO och där fanns sedan följande referat:
 
"Tonsteget hälsades in på scenen.
Mia, sång, Bert, dragspel och Lennart, gitarr lät oss få en härlig eftermiddag.
En salig blandning av gamla och nya schlagers skrivna av bland andra Alf Pröysen, Evert Taube och därtill fanns också sångr som blivit mycket kända örhängen. De tre far iväg med en polka där Mia joddlar. Då Mia hämtar ny luft passar hon på att läsa dikten om kyssar, historier på dialekt får också plats emellan sångerna. Sångeristunden, nytt ord myntat av Mia, är plötsligt slut. Hon går ned i publiken, hälsar och tackar varje medlem till tonerna av Vi möts igen. Gula rosor fick våra underhållare som bjudit på ett strålande program och verkligen bjudit på sig själva. Stående applåder får Tonsteget, Bert med nästan nytt dragspel, Lennart på gitarr och den sjungande charmiga Mia". Ja, vi (Tonsteget) måste ju tillstå att det också var en helt underbar publik.
 
Även vid Lundby-Bjurslätts årsmöte ställdes vi inför en mycket trevlig publik.
 
Ordförande Lage tackade Sven och lämnade över ordet till Tonsteget som skulle underhålla oss i en timma. Och underhållna blev vi. Det var en rolig timma med skrönor och en rad kända melodier från vår ungdoms dagar. Mia var en strålande sångerska som ledsagade sina musiker Bert och Lennart. Vi fick även höra joddling
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 
Tonstegets musik charmade Knutpunktens medlemmar
föreningslivet Det blev stor succé när Tonsteget från Ljungskile uppträdde inför SPF knutpunktens medlemmar i Herrljunga på senaste månadsmötet. Deras härliga musik – mestadels melodipärlor från förr – fick stormande bifall. Mia Månsson kunde både sjunga, joddla, berätta historier och hade många tänkvärda dikter i sin repertoar. Hennes manliga sällskap, gitarristen Lennart Olsson och dragspelaren Bert Andersson, visste också hur en musikalisk slipsten ska dras. En underbar timma, det var publikens samstämmiga betyg. Två doftande blomster i Evert Taubes stora melodibukett, Inbjudan till Bohuslän samt Ingrid Dardels polska, lär fint i Tonstegets tappning, detsamma kan sägas om Man ska visa lite ömhet mot varandra, en gång insjungen av Gunnar Wiklund. Skånske Edvard Persson var också med på ett hörn med sin Jag har bott vid en landsväg. Åhörarna i missionskyrkan kunde även njuta av låtar från två eminenta sångare från flydda dagar, Karl Gerhard respektive Ernst Rolf. Har man varit med några år minns man säkert Jazzgossen, för att inte tala om Grabben med choklad i.
 
SPF Sotenäsbygden:
 
Gruppen Tonsteget i Väst med Mia Månsson, Bert Andersson och Lennart Olsson gav oss en härlig upplevelse med sång, musik och roliga historier.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Site Builder drivs av  Vistaprint